CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, 10 October 2011

Copycat? Pentiru?

Oh Nooooooo~ i hek kopikat! tp bile dah berada dlm industri crafting mcm ni benda2 mcm tu boleh ke dikawal? my answer? NO...

kenape??? kenape???

u olz tau ke 3 hari 3 mlm i x tdo pk idea tu??? (mmg x dapek laaa) selalunye benda yg cantik + comel ni org pn akan cube buat jugak...walaupun x same tp mungkin serupe hehehe....sbg contoh: bentuk LOVE, mesti ramai yg akan buat kan? cuma pandai2 u olz la nk hias mcm mn je....setakat design dicuri tu perkara yg mmg kalau u olz marah mcm nk putus urat pun xkan selesai...so berbekalkan skil yg ade tu teruskan ajer utk memerah idea baru~ sekurang2nye kite la yg pertama buat design tu....bangge kan? kan? kan?

kalau nk marah jugak tahap saman2~ senang je...pg patenkan design tu...selesai....kalau jumpe sape buat hah saman je...kalau larat nk turun naik mahkamah la pulak kan? sedangkan Domo, hello kitty,doremon, mmg dah dipaten kan pon org tiruuuuu...jd sabar ajelah....

eh apesal i buat post psl ni plak? i panas ke ade org tiru design i? nehi nehi~i x mara pun...suke lg ade...kire mcm sharing idea then kite tgk die pnye produk ngn kite punye then mn yg boleh di upgrade kite ejas la kan? easy noo??? i pon banyak belajar dr design org lain jugak...ejas sikit2 supaya ade kelainan je...kalau ade yg tersame jugak i mintak maaf sgt...eksiden kot??

tp i mmg panas kalau kopikat gambo....penat2 aku snap pastu upload ko sedap2 declare ko punye + letak watermark ko sendiri yer? mcm pandai..........kalau jumpe yg mcm ni elok tamporrrr kan aje...

so demi kesejahteraan dunia crafting, redhakan aje ye? kalau ase mcm nk tegur tu silekan....cuma x yah la smpai gaduh2 kot? hehehe....PEACE yall :-*

No comments: